DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” 16.vidusskolā – Latvijas Nacionālās operas un baleta apmeklējums. Ciemos pie Karlsona

Baleta māksla – tā ir brīnummāksla, kurā cilvēku emocijas un iekšējā pasaule atklājas dejā un mūzikā. Ar prieku, sajūsmā par tikšanos ar sen pazīstamajiem, mīļajiem grāmatas varoņiem mūsu 5.b ,5.c un 6.a klases skolēni noskatījās baleta izrādi „Karlsons lido…”  Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

Tagad, pirmo reizi Latvijā, Karlsona un viņa drauga Brālīša piedzīvojumi skatāmi arī baleta izrādē! Latvijas Nacionālā baleta iestudējums ļauj skatītājiem izdzīvot visas slavenās Brālīša un Karlsona dēkas – pastaigu pa jumtiem, zagļu ķeršanu, pūcīgās auklītes Bokas jaunkundzes izjokošanu un smalkmaizīšu čiepšanu. Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums aizved skatītājus uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību – skursteņslauķi uz pilsētas jumtiem metas jautrā dejā, TV dīvas izkāpj no ekrāna un sarīko krāšņu rēviju, un pat konfektes sāk griezties apburošā valsī… Taču būtībā balets ir par ilgām pēc īsta drauga – tātad stāsts par katru no mums…

Baleta māksla ir īpašā māksla, kuru nevar aprakstīt vārdos, tā ir jāredz, lai izjustu visu tās krāšņumu. Mēs sapratām, ka tā ir tieksme pie fiziskā un garīgā ideāla. Esam pateicīgi skolas administrācijai par jaukās ekskursijas organizēšanu iniciatīvas „Latvijas skolas soma„ ietvaros!

Sagatavoja Svetlana Zarjanova,5.b kl.audzinātāja,
 Alla Nipāne,6.a kl.audzinātāja.