DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Latgales Jauno ģeogrāfu skolas komandu mači

Š.g. 23. februārī Daugavpils 16.vidusskolā notika Latgales Jauno ģeogrāfu skolas komandu mači, kuru piektajā sezonā piedalījās 30 komandas. Jāatzīmē, ka tiešsaistē bija arī LJĢS dibinātājs un vadītājs Gatis Kampernovs. Pateicoties tieši viņa pūlēm un pedagogu atbalstam, Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skola turpina pastāvēt un veiksmīgi darboties arī mūsu reģionā.

Komandu mačos tika piedāvāti interesanti jautājumi un uzdevumi. Tradicionāli sākumā bija darbs ar Latvijas karti, kam sekoja jautājumu sesija par tēmām: Latvijas aviācija, Latvijas tilti, diktatori, virtuve, kaķi, dzīvnieku pēdas sniegā, Dienvidamerikas dzīvnieki.

Grūtajā cīņā starp 30 komandām izvirzījās līderi, tās ir Rēzeknes valsts ģimnāzijas, Daugavpils 12. vidusskolas un Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komandas, kas atbilstīgi ieguva 1., 2. un 3. vietu.

Konkursa nākamais posms notiks marta beigās Rēzeknē. Daugavpils skolēni cer, ka varēs piedalīties arī šajā posmā.

Pasākuma gaitā arī tika paziņoti atklātās olimpiādes ģeogrāfijā uzvarētāji (notika janvārī). Daugavpils 16. vidusskolas 9.a klases skolniece Marija Cvetinska saņēma diplomu par iegūto 4. vietu atklātajā olimpiādē.

Sagatavoja Svetlana Rudjko, Daugavpils 16.vidusskolas ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja