DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Nacionālais eTwinning projekts “Es – putnu draugs”

  4.februārī nacionālā projekta «Es – putnu draugs» dalībnieki, Daugavpils 16.vidusskolas 5.c klases skolēni, kopā ar projekta autori, klases audzinātāju Karīnu Gomola, mentoru Svetlanu Rudjko un sporta skolotāju Sergeju Kiseļovu devās uz Jēkabpils Meža parku, kur notika tikšanās ar Jaunjelgavas partneru skolas skolēniem un projekta autoriem Aniku un Inesi.

    Sākumā projekta dalībnieki, piekopjot veselīgu dzīvesveidu, piedalījās ziemas aktivitātēs Meža parkā. Tad devās uz Jēkabpils sporta centru, kur, pildot dažādus uzdevumus, tuvāk iepazina viens otru, dalījās iespaidos par projektu un tā gaitu, kā arī apmainījās ar nepabeigtām pasakām. Interesanti, ka katra komanda pabeigs putnu pasaku grāmatu, ko ir iesākuši tās projekta partneri. Tad grāmata tiks ielaminēta  un uzdāvināta pirmklasniekiem. Visi projekta dalībnieki bija ļoti apmierināti ar paveikto darbu.

     Šajā dienā Nacionālā projekta dalībniekiem pievienojās arī starptautiskā e-Twinning  projekta ģeogrāfijas jomā «Top 5 monuments in your city!” dalībnieki (8. un 10. klašu skolēni). Viņiem bija interesanti, kādā veidā notiek klātienes tikšanās ar partneru skolām, jo  iepriekš viņiem bija tikai tiešsaistes tikšanās pieredze, izmantojot Skype.

 Sagatavoja Karīna Gomola, 5.c klases audzinātāja

un Svetlana Rudjko, ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja