DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projektu nedēļa “Nākotnes skola un mēs”

Pirmdien mūsu skolā ir sākusies projektu nedēļa ar kopējo tematu “Nākotnes skola un mēs”. Katra klase izstrādās savu projektu, pievēršoties viņiem nozīmīgākajiem jautājumiem. Šī nedēļa ir vēl viena iespēja skolēniem atklāt un attīstīt savas personības jaunās šķautnes, apzināties savas stiprās puses, attīstīt radošās spējas, pētnieciskās prasmes, prasmi darboties komandā un publiski uzstāties. Klases atbilstoši savām interesēm veidos priekšstatu par nākotnes skolu, kāda tā būs, kādi būs skolēni.

Strādājot pie projekta “ Izglītība un apmācība – 2020”, 7.b klases skolēni pētīja materiālu par skolas un izglītības attīstību no antīkajiem laikiem līdz mūsdienām. Viņi diskutēja par to, kāda skola ir šodien un kādai tai jābūt nākotnē.

8.a klases skolēni ir pārliecināti, ka nākotnes skolā jāmācās veseliem bērniem, tāpēc šodien viņi pievērsa uzmanību veselīga dzīvesveida jautājumam. Skolēni veidoja reklāmas, kas uzrunātu bērnus un aicinātu tos lietot uzturā veselīgus produktus.

3.a klases projekta mērķis ir apgūt un nostiprināt zināšanas par Latvijas skolu vēstures jomā. Audzēkņi skatījās filmas par skolu un veidoja skolas tērpus.

3.b klase pētīja neparastas skolas pasaulē, iztēlojās savu nākotnes skolu.

11.klases skolēni uzsākuši darbu pie projekta “Nākotnes skolas vīzija”. Grupās viņi sapņoja, kāda izskatīsies skola nākotnē, kāda būs mācību stunda un skolotāji, kas ir primārais, kas jāiemācās un jāapgūst katram skolēnam. Tika izveidots arī laba skolēna tēls.

Sagatavoja skolas avīzes redakcija