DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Mentoringa programma un projektu veidošana   “eTwinning Skolas”

“Mentoringa programma un projektu veidošana “eTwinning Skolas” uzsāka savu darbību Daugavpils 16.vidusskolā.

No 8. līdz 10. novembrim Jūrmalā notika seminārs, kurā skolotāji, kuriem nav pieredzes šajā jomā, apkopoja savas idejas ar pieredzējušiem kolēģiem, kuri jau ir izveidojuši dažus starpvalstu projektus un ir ieguvuši nacionālos un Eiropas sertifikātus. Sakarā ar to eTwinning vadība rada iespēju izveidot jaunus nacionālos projektus, izplānot darbību un sākt realizēt.

Seminārā darbojās 11 Latvijas skolas. Daugavpili prezentēja Daugavpils 16.vidusskolas sākumskolas skolotāja Karīna Gomola un viņas mentors  ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja Svetlana Rudjko.

Satikšanās sākās ar skolu prezentāciju, kuras kvalitāte bija atkarīga no tā, vai mēs ieinteresēsim un piesaistīsim citu skolu partnerus. Prezentējot savu skolu, tika parādītas mūsu skolas iespējas, skolēnu aktivitāte, administrācijas atbalsts. 16.vidusskolas komandai bija iespēja izvēlēties starp 3 skolām, jo saņēmām 3 piedāvājumus: Sigulda piedāvāja tēmu “Mežs”, Ventspils — “Matemātika, informātika” 11.klasēm un visbeidzot Jaunjelgava mūs ieinteresēja ar savu piedāvājumu “Es — putnu draugs”. Izvēlēts tika  Jaunjelgavas projekts un sākās kopīgs darbs.

Mācību projekta plānošanas laikā komanda izstrādāja stratēģijas – kas un un kādā laika periodā jāīsteno.  Tālāk sekoja komandas darbs izvērstā formātā — visi dalībnieki iepazinās ar dažādiem mācību paņēmieniem.  Kopīgi izveidotais projekts tika apstiprināts un iereģistrēts interneta vidē, kur tuvākajā laikā varēja pievienoties visi, kurus interesē šī tēma un vecumposms, kuru izvēlējās šī projekta autori.

Komanda Daugavpils-Jaunjelgava ieplānoja onlain tikšanos ar ornitologu, kā arī  skolu tikšanos  neitrālā teritorijā Jēkabpilī, kur ar 16.vidusskolas  direktores Olgas  Dukšinskas atbalstu notiks visu projekta dalībnieku iepazīšanās.  

Projektam jābūt īstenotam līdz 1.martam un projekta prezentācija notiks  otrajā seminārā “Mentoringa programma un projektu veidošana” Jūrmalā .

Novēlēsim veiksmi Karīnai Gomola, viņas skolēniem  un viņas mentoram Svetlanai Rudjko  projekta realizācijā.

Sagatavoja Karīna Gomola, sākumskolas skolotāja,

Svetlana Rudjko, ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja