DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Konkurss  “Nacionālā eTwinning balva”

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros šī gada 13. oktobrī Rīgā, “People Work” telpās, rīkoja Nacionālo eTwinning konferenci, kurā prezentēja sešus pagājušā mācību gada veiksmīgākos skolu sadarbības projektus.

Iepriecinoši, ka starp finālistiem  ir 16. vidusskolas komandas projekts “Brīnumainā četrstūru pasaule” (The magic world of quadrangles), kura autore ir direktores vietniece   izglītības jomā,matemātikas skolotāja Regīna Urbanoviča.

 Projekta   mērķi:

1. Veicināt skolēnu intereses par matemātiku.

2. Attīstīt matemātisko domāšanu un papildināt zināšanas.

3. Padziļināt zināšanas par tēmu „Četrstūri”.

4. Uzlabot angļu valodas zināšanas un  komunikācijas tehnoloģiju pielietošanas prasmes.

Projekta galvenais rezultāts — izveidota elektroniskā grāmata ar trim daļām, kura satur teorētisko materiālu, matemātikas uzdevumus un to risinājumus, kuros definē četrstūru veidus un atrod dažādu četrstūru elementus (malas, leņķus, diagonāles, trapeces viduslīnijas), perimetrus un laukumus un pasakas par Četrstūriem angļu valodā. Projekta īstenošanā  arī aktīvi piedalījās skolotāja Svetlana Rudjko un skolēni Anastasija Zaharova, Juliāna  Ragele, Valerija Pogodina, Rostislavs Osipovs, Diāna Kordoviča, Aleksandrs Kaufmans, Dmitrijs Vavilovs, Daniils Volčeks, Daniils Siļčonoks.

Jāatzīmē, ka arī iepriekšējie projekti (Interesantā matemātika, Mācieties, spēlējot!, Ak, trijstūri, cik tu esi brīnišķīgs!) bija saturīgi un interesanti, par ko liecina ne tikai augstais žūrijas vērtējums un Nacionālie sertifikāti katram dalībniekam, bet arī Eiropas komisijas piešķirtie sertifikāti.

Projektā iesaistītajai vadītājai R.Urbanovičai tiek piešķirts eTwinning apbalvojums – dalība eTwinning ikgadējā starptautiskajā konferencē no 25. līdz 27.oktobrim Varšavā, Polijā. Tāpat dalībnieki konferences ietvaros kopā ar Fintech uzņēmuma “Mobilly” dibinātāju un padomnieku Normundu Bergu diskutēja par tehnoloģiju ietekmi uz nākotnes darbu “Vai roboti mums atņems darbu?”, bet skolotāja un karikatūrista Bruno Baha vadībā izpētīja un paši izmēģināja, kā vizuālos elementus un karikatūras izmantot savās stundās.

Balva visiem finālistiem – Laboratorium: unikāli zinātniskie šovi Zinātniskajā teātrī, kas aizrauj un paplašina redzesloku, ļauj uztvert zinātni pavisam citādi un iemīlēt to.

 

Sagatavoja Regīna Urbanoviča, direktores vietniece
 izglītības jomā, matemātikas skolotāja,

Svetlana Rudjko, ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja