DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projekta „Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums

Šajā mācību gadā visas skolas iesaistās lielākajā Latvijas Valsts simtgades programmas iniciatīvā – „Latvijas skolas soma”. Tās  mērķis ir nodrošināt, lai ikviens skolēns klātienē izzinātu un saglabātu Latvijas dabas un kultūras vērtības, kā arī iepazītu zinātnes sniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus.

Uzsākot jauno mācību gadu, ceturtdien, 6. septembrī, Rīgā tikās skolēni no visiem Latvijas novadiem, lai atklātu Latvijas Valsts simtgades iniciatīvu «Latvijas skolas soma».»Lai izjustu piederības sajūtu savai valstij, ir svarīgi to iepazīt. «Latvijas skolas soma» ar radošas līdzdalības rosināšanu pavērs iespēju katram skolas bērnam un jaunietim dziļāk iepazīt Latviju, tās valstiskuma veidošanos, kultūras vērtības, zinātnes un uzņēmējdarbības sasniegumus un dabas  bagātības,» uzsver kultūras ministre Dace Melbārde. Pasākuma atklāšanā savu uzrunu veltīja arī ministru prezidents Māris Kučinskis.

Uz «Latvijas skolas somas» atklāšanas pasākumu tika uzaicināti skolēni un viņu pedagogi no visām Latvijas pašvaldībām (119 novadiem) proporcionāli skolēnu skaitam katrā no tām. Mūsu skolu pārstāvēja 15 skolēni no 5.-9.kl.  Atklāšanas pasākumā skolēniem būs iespēja apmeklēt interaktīvās darbnīcas un iepazīties ar iniciatīvas «Latvijas skolas soma» saturu un pieeju un atklāt Latvijas daudzveidību, sasniegumus, inovācijas, kultūru, vēsturi un tradīcijas. Piemēram, leļļu filmu darbnīcā »Animācijas Brigāde» varēja uzzināt vairāk par filmu tapšanas procesa aizkulisēm, mūzikas istabā – apgūt skrečošanas pamatprasmes un piedalīties radošā eksperimentā. Skolēniem bija iespēja arī  ielūkoties pasākumu sagatavošanas aizkulisēs, video studijā dalīties iespaidos, ko viņiem nozīmē Latvija un kādu viņi to redz nākamajos simt gados, kā arī piedalīties citās aktivitātēs un ieskandināt jauno mācību gadu koncertā «100 Latvijas stāsti 100 minūtēs» kopā ar Latvijas māksliniekiem: Raimondu Paulu, Justu, »DaGamba» un daudziem citiem mūziķiem. Latviešu autoru skaņdarbos atspoguļojās Latvijas mūzikas attīstība cauri laikiem, tautas mūzikas saspēle ar šodienas muzikālajām iespējām.

Katrs no mums saņēma sporta somu ar Latvijas simtgades logo un projekta nosaukumu.

Atklāšanas pasākumā patiess prieks mijās ar savdabīgu pārsteigumu. Šis pasākums bija aizraujošs un nevienu mirkli tajā nebija garlaicīgi. Tā bija laba iespēja atrast jaunus draugus. Mēs visi lepojamies ar mūsu valsti.

Materiālu  sagatavoja Marija Cvetinska un A.Lobačovs, 9.a.kl.

 
«Latvijas skolas soma»