DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Zinību diena

Krīt naktīs āboli…

No rīta pilna zāle.

Un zvaigznes septembrī

Kā zelta augļi krīt,

Un atkal septembrī

Kāds gads no jauna sākas.

 

Šodien Daugavpils 16. vidusskolas pagalmā virpuļo atkalredzēšanās prieks, jo visi skolēni kā gājputni atgriezās savās otrajās mājās – skolā.

Mūsu skolai šī septembra diena ir īpaša. Tādā pašā rudenīgā dienā pirms 30 gadiem tā ir vērusi savas durvis zinātkāriem skolēniem, atbalstošiem vecākiem un viediem skolotājiem. Šodien sākas jauns mācīšanās posms, kurā var gūt jaunas zināšanas, sasniegumus un kurā plaukst jaunas cerības. No mums pašiem būs atkarīgs, cik būsim zinātkāri un radoši.

 Savus novēlējumus jaunajā mācību gadā izteica Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova un dāvināja skolai Daugavpils karogu.

Direktore Olga Dukšinska savā uzrunā novēlēja katram skolēnam būt atvērtam jaunai informācijai, gatavam praktiski darboties, mainīties un ar prieku mācīties  visus mācību priekšmetus, pelnīt labas atzīmes un gūt panākumus jaunajā mācību gadā. Vecākiem direktores kundze novēlēja vienmēr būt pacietīgiem un  atbalstīt savus bērnus.

Kā katru gadu šajā bērniem tik nozīmīgajā dienā Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris  Ševels deva svētību mums visiem un atzīmēja, ka ļoti liela nozīme viņa dzīvē ir bijusi skolotājiem.

Svinīgi un mazliet satraukti iesoļoja pirmklasnieki savu audzinātāju un vecāko klašu skolēnu pavadībā. Tā viņiem ir pirmā skolas zvana diena. Šodien viss ir pirmo reizi – pirmā skolas soma, pirmā mācību grāmata, pirmā skolotāja.

Šajā svētku dienā deju kolektīvs mūs priecēja ar jaunām dejām un azartu (vad. Marina Meduņecka). Svētku noskaņu  radīja arī 6.A klases skolēna Artūra Žerebkova izpildītā dziesma ,,Latvija un es’ un  skolas vokālā ansambļa dāvātā dziesma ,,Mūsu skolai” (vad. Lilija Grakova).

Svinīga pasākuma noslēgumā skolas direktore Olga Dukšinska izteica pateicību Daugavpils pilsētas domei un Izglītības pārvaldei par atbalstu ēdnīcas renovācijas darbos,  SAM un Eiropas projektos.

Direktores vārdi: ,,Lai mums visiem  veiksmīgs  un radošiem panākumiem bagāts  2018./2019. mācību gads!” — iedvesmoja visus klātesošos.