DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Erasmus+ projekta dalībnieki Polijā

ES Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekts “Vecāku dalība bērnu izglītošanā, labāko rezultātu sasniegšanai” (Nr. 2016-1-TR01-KA219-034898_3)(ParentInvolvement in Education- To Get Sweet    Results).

No šī gada 6. maija  līdz 12. maijam Daugavpils 16.vidusskolas pedagogu un skolēnu grupa apmeklēja Poznaņu (Polija). Erasmus+  ietvaros uz kārtējo aktivitāti sapulcējās pedagogi un skolēni no Latvijas, Grieķijas, Spānijas, Portugāles, Turcijas un Rumānijas.  Mūsu skolas pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar  Polijas skolām un  mācību-audzināšanas procesa organizēšanu valstī.

https://ddavsk.lv/wp-content/themes/HostHub/images/Ivanovs/Images/2017-18/2018-05-17_2.jpgPirmajā projekta darba dienā mēs apmeklējām Brīvības parku, kur mums izdevās kopīgi nofotografēties. Tad  aizbraucām uz visskaistāko vietu — tā bija Imperatora pils, kura dibināta 1910. gadā.

Poznaņā  atrodas Ādama  Mickeviča universitāte, kura  dibināta 1919. gadā. Tas ir viens no lielākajiem Polijas Akadēmiskajiem centriem.  Studentu skaits universitātē ir ap 4,7 tūkstošiem.

 Tajā pašā dienā mēs braucām uz pilsētas centru, kur bija paredzēta ekskursija pa veco pilsētu. Bija interesanti  uzzināt, ka Polijas simbols ir kazas un ka  rogali  (kruasāni) tika izcepti tieši Polijā. Interaktīvās stundas laikā bija iespēja iemācīties gatavot rogalus ar mandelēm. Rezultātā iemācījāmies gatavot šo nacionālo ēdienu. Dienas beigās visas delegācijas satikās  kopīgās vakariņās, kur varējām tuvāk iepazīties.

Otrā diena mums sākās ļoti agri, jo devāmies  ekskursijā pa Poznaņu. Ceļš bija ilgs, tomēr jautrs, jo  ceļā mēs sarunājāmies un dziedājām dziesmas. Apskatījām pilsētas populārākās vietas, tad devāmies kruīzā pa Odru. Vakarā mēs kopā ar  citu valstu projekta dalībniekiem  pastaigājāmies pa pilsētu un tās bija fantastiskas emocijas.

Trešdien mums bija iespēja apmeklēt poļu skolu. Tā bija integrētā stunda, kuras mērķis bija uzlabot komunikācijas prasmes angļu valodā, kā arī pielietot dažādus komunikācijas veidus ikdienas dzīvē. Pusdienu laikā visiem projekta dalībniekiem bija iespēja https://ddavsk.lv/wp-content/themes/HostHub/images/Ivanovs/Images/2017-18/2018-05-17_2.jpgpastaigāties gar ezeru un spēlēt volejbolu. Sporta aktivitātes mūs satuvināja.

Ceturtdien skolā tika piedāvātas praktiskas nodarbības. Vēlāk mēs piedalījāmies sacensībās “Pilsētas spēle”, kur bija daudz aizraujošu uzdevumu un jautājumu. Vakarā  atvadīšanās ballītē  jautri pavadījām laiku – dziedājām, dejojām, kā arī saņēmām sertifikātus par piedalīšanos projektā.

Piektdien — pēdējā dienā  mēs viesojāmies  Koszutach   muzejā, kurš dibināts 1966.gadā.  Tur izstādīti eksponāti, kas ir saistīti ar dažādiem Polijas reģioniem. Vēl  mēs apmeklējām Kornikas pili un Arboterum dārzu.

        Esam gandarīti par iespēju darboties Erasmus+  projektā. Pateicamies  mūsu direktorei Olgai  Dukšinskai par šī interesantā projekta realizēšanu!

 

Sagatavoja Daugavpils 16.vidusskolas 10.klases skolēni:

N.Červinska, V.Petrusevičs, J.Pitkevičs