DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Daugavpils 16. vidusskola — eTwinning skola 2018.-2019.

eTwinning ir Eiropas skolu sadarbības tīkls, kura mērķis ir veicināt izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas. eTwinning tika uzsākts 2005. gadā kā galvenā darbība Eiropas Komisijas eMācību Programmā.  No 2014. gada eTwinning ir integrēts Eiropas Savienības izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programmā Erasmus+.

eTwinning Eiropas skolu sadarbības tīkls šogad uzsāka jaunu iniciatīvu – skolas, kurās darbojas aktīva skolotāju komanda, kas īsteno projektus un papildus skolā veicina digitālo pratību un interneta drošību, varēja pieteikties “eTwinning Skola” statusam.  Pēc rūpīgas atlases šādu statusu saņems 24 Latvijas vispārējās, profesionālās un interešu izglītības iestādes. Starp tām ir Daugavpils 16.vidusskola.

Mūsu mācību iestādē tika izstrādāti   veiksmīgi  starptautiskie  eTwinning  projekti. Šo projektu dibinātāji  un   autori  – Regīna Urbanoviča, direktora vietniece izglītības jomā un matemātikas skolotāja, Svetlana Rudjko, ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja, kā arī  sadarbība ar Nadeždu  Dzalbi un Žannu Špoģi —  angļu valodas skolotājām.  Šogad skola  veic šādus  projektus:

  • Brīnumainā četrstūru pasaule (The magic world of quadrangles)-autors Regīna Urbanoviča.
  • Pozitīvās Uzvedības Atbalsts ( “APU- Challenge!’’) — autors Svetlana Rudjko.
  • Manas valsts simtgade (projekts veltīts Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Polijas neatkarības simtgadei) — autors Valentīna Lipkoviča.

Mūsu mācību iestādes eTwinning komandas darbs  ir atzīmēts Eiropā. Daugavpils 16.vidusskola   ieguva  eTwinning  skolas statusu!   Apsveicam  eTwinning dalībniekus -skolēnus un skolotājus, kā arī  skolas  vadības komandu.