DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projektu nedēļa (3.diena un 4. diena)

6.b klase. Tēma: ,,Mana Dzimtene – mana dvēsele”.

Mēs, 6. b klases skolēni, projektu nedēļā izstrādājām tēmu  ,,Mana Dzimtene – mana dvēsele”. Apmeklējām Piekrastes bibliotēku, kur mums pastāstīja par cilvēkiem, kuri ar savu darbu veicinājuši Latvijas vārda atpazīstamību. Rakstījām vēstules Dzimtenei un veidojām piecrindes. Mūsu darba rezultātā tika izveidota spēle un videosižets ,,Es atzīstos Tev mīlestībā, Latvija!”

 

4.a klase. Mūsu pilsēta – Daugavpils.

Veidojām radošo darbu ,,Mana pilsēta”, pētījām senās atklātnes ar mūsu pilsētas skatiem, iepazināmies ar pilsētas vēstures lappusēm. Par paveikto darbu esam sagatavojuši prezentāciju.

 

2.a klase. Latvijas personības un Latvijas dārgumi.

Mūsu aktivitātes: skolas ģerboņa analīze, zīmēšana, skolas muzeja apmeklēšana, vēlējumu ziedu veidošana, puzles ,,Mana skola” veidošana.

Esam noskatījušies filmu par Latvijas prezidentiem.

Izpētījām mūsu valsts dārgumus: karogu, ģerboni, himnu, latus, tautastērpus, Brīvības pieminekli, kā arī Dziesmu un deju svētku tradīcijas. To visu atspoguļosim prezentācijā.

 

6.c klase. Spēle ,,Ceļojums pa Latviju”.

Tēmas ietvaros mums bija diezgan plašas iespējas parādīt latvju zīmes, novadu tautas tērpus, populārākās personības. Lai iepazītos ar šo materiālu, apmeklējām Piekrastes bibliotēku.

 

8.a klases projekts. Lai izteiktu cieņu un mīlestību savai skolai un valstij, mēs esam izveidojuši izstādes: ,,Mēs savai skolai” un  ,,Mēs savai valstij ”.

Daugavpils 16. vidusskola dibināta 1988. gadā. Tā ir viena no jaunākajām skolām pilsētā. Apmeklējām skolas muzeju, lai nokopētu vecās fotogrāfijas un salīdzinātu skolu laika gaitā pirms 30 gadiem līdz mūsdienām. Ar interesi salīdzinājām mūsu skolas izaugsmi. Mūsu skolēni un skolotāji veiksmīgi piedalījušies visdažādākajos starptautiskajos projektos, olimpiādēs, sporta sacensībās, kā ari citos pasākumos. Skolā ir izveidojies ne mazums tradīciju, tā ieguvusi savu tēlu un izcīnījusi vārdu gan pilsētā, gan valstī.

Projekta nedēļā mēs meklējām informāciju par cilvēkiem, kuri ar savu talantu un sasniegumiem nes Latvijas vārdu pasaulē. Ir prieks un lepnums par to. Nepārprotami mēs lepojamies arī, ka mācāmies 16. vidusskolā.

 Latvija ir visskaistākā, mūsu skola ir vismīļākā! Apmeklējiet mūsu veidoto izstādi un pārliecinieties par to paši!

 

2.c klase. Projektu nedēļas tēma “Mūsu zimtene — Latvija”.

Projektu nedēļas laikā mēs uzzinājām daudz interesantu faktu par mūsu dzimto pilsētu. Apmeklējām skolas muzeju un uzzinājām skolas vēsturi. Ļoti interesants bija gājiens uz Daugavpils Māla un mākslas centru, kur varējām radoši izpausties, veidojot medaļas, veltītas Latvijas 100 gadiem un skolas 30 gadiem.