DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projektu nedēļa skolā

No 5. februāra līdz 9. februārim mūsu skolā notiek projektu nedēļa, kas veltīta Latvijas simtgadei un skolas trīsdesmit gadu jubilejai. Katra klase gatavo projektus, kuros būs atainoti svarīgākie mūsu valsts un skolas notikumi, sasniegumi, tradīcijas, svētki. Projektu nosaukums ,,Latvijai – 100, skolai – 30”.

8.a klase gatavo izstādi, veltītu skolas jubilejai  ,,Mēs savai skolai”  un atjauno ekspozīciju 3. stāvā ,,Mēs savai pilsētai un valstij”. Esam sev atklājuši skolas vēstures lappuses. Ar interesi iepazināmies ar Latvijas kultūras mantojumu un cilvēkiem, kuri nesuši Latvijas vārdu pasaulē.

10.klase sadarbībā ar 3.c klasi iestudē Lieldienu uzvedumu, kurā tiks parādītas dejas un dziesmas. 5. februārī jau tika uzstādītas 2 dejas. Pēc plāna vēl cītīgi jāstrādā, lai to visu noslīpētu. Uzveduma mēģinājumi turpināsies līdz marta beigām. Iepriecina, ka 10. klasē ir atsaucīgi un talantīgi skolēni (pilnīgi visi). Par to pateicība viņu aktīvajai klases audzinātājai Anželikai Anufrijevai. 3. klase kopā ar radošo klases audzinātāju Alīnu Šumilo piedalās uzvedumā. Viņi gan jau kā īsti dejotāji ātri uztver dejas soļus un ar prieku izmēģina sevi kā aktieri.

6.c uzsāka darbu ar projektu ,,Latvijas lepnums”. Skolēni uzkrāja materiālus un jau ir uzsākušī noformēt puzli  ,,Latvijas kultūrvēsturiskie novadi”.

8.b klase vāc materiālus albūmam ,,Gadsimta lepnums”, kurā tiks parādīta kultūras dzīve, cilvēki, daba.

7.b klase apkopo materiālus ,,Slavenie cilvēki Daugavpilī. Šodien tika runāts par Oskaru Stroku un Marku Rotko.

6.a klase iepazinās ar pilsētas ģerboņa veidošanas likumiem, zīmēja Latvijas pilsētu ģerboņus un veidoja kompozīciju.