DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Jauno Ģeogrāfu konkurss Viļānos

20.janvārī Latgales pilsētā Viļāni notika kārtējais Jauno Ģeogrāfu konkurss, kurā piedalījās 17 skolēni (tai  skaitā  5 skolēni  no mūsu skolas).

LJĢS pirmā vizīte Viļānos pulcēja vairāk kā pussimtu Latgales jauno ģeogrāfu, lai pirmo reizi sacenstos jautājumos, kas tieši sagatavoti par tēmu «Kalni un vulkāni». Jaunie ģeogrāfi  atbildēja uz jautājumiem, saistītiem ar kalnu valstu atpazīšanu,  kalnu virsotnēm. Svarīgi, ka konkursā tika izveidoti uzdevumi, kas atbilst jaunākajām izmaiņām ģeogrāfijas mācību metožu jomā (kompetenču prasības, starpviju metodes).

Organizatori savos jautājumos neaizmirsa arī Latvijas paugurus, tomēr vairums jautājumu bija veltīti pasaules «dūžiem». 

Pamatskolas grupā, kā ierasts, bija vērojama lielākā atsaucība, pulcējot 26 dalībniekus. Labāko trijnieks gan nepārsteidza — tie izrādījās trīs dalībnieki no Rēzeknes. Mūsu 9. B klases skolēns Daniels Siļčonoks ieguva ceturto vietu. Mūsu dalībniekam pietrūka 2 punktu, lai būtu labāko skaitā.

Tagad atcerēsimies Senekas vārdus «Viam supervadet vadens» (ceļš tiks apgūts ceļā) un vēlēsim Danielam un citiem mūsu skolas skolēniem veiksmi gaidāmajās ģeogrāfijas olimpiādēs un konkursos.

Sagatavoja  Svetlana Rudjko, ģeogrāfijas skolotāja