DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Aizdedzām pirmo Adventa sveci!

Ir atkal laiks, kad gaidām Ziemassvētkus, to svēto brīnumu, ko dziļi izjūt sirds un prāts. Šo brīnišķīgo laiku pirms Ziemassvētkiem mēs saucam par Adventu. Adventa laikā katru svētdienu mēs aizdedzam vienu no svecītēm, kuras atrodas no egļu zariem pītajā Adventa vainagā. Katrai svecītei ir sava pamattēma, kuru kristieši pārdomā, tādējādi svētot laiku līdz Ziemassvētku svinēšanai. 

Katru gadu 1. Adventa svētdiena iekrīt citā datumā. Šogad tas ir 3. decembris. Šā gada Adventa laiks ir viens no visīsākajiem, jo tas ilgst tikai 21 dienu. Vārds „advents” nāk no latīņu valodas, tulkojumā tas nozīmē „atnākšana” vai „nākšana”, un šis laiks simboliski kristiešus aicina sagatavoties Jēzus Kristus atnākšanai jeb piedzimšanai. Gandrīz pirms 2018 gadiem uz mūsu zemi ir atnācis Pestītājs. Viņa piedzimšana bija saistīta ar daudziem brīnumiem. Bet vislielākais brīnums bija Viņš pats. Arī šodien Viņš stāv pie mūsu sirds durvīm, klauvē un gaida, ka mēs tās atvērsim un dosim Viņam iespēju piepildīt tās ar Viņa siltumu, mīlestību un mieru.. Tāpēc Baznīca aicina ticīgus cilvēkus pavadīt Adventa laiku mierā, klusumā, pārdomās un piedalīties gavēnī.

4.decembrī mūsu skolā viesojās Daugavpils Jēzus Sirds Romas-katoļu draudzes prāvests Andris Ševels. Viņš kopā ar skolas direktori iededzināja 1. Adventa sveci. Prāvests uzsvēra, ka šajā laikā jāatver sirds labiem darbiem un domām. Skolotājiem, skolēniem un viesiem bija iespēja noskatīties uzvedumu, kas aicināja visus dot Dieva Dēlam dāvanu – uzdāvināt sevi. Arī skolas koris nodziedāja dziesmu „Ziemelis”. Katram dziedātājam rokās bija maza svecīte, kura simbolizē Adventa un klusuma laiku. Pēc sveces iededzināšanas katras klases pārstāvim bija iespēja aiznest svecītes siltumu un spilgtumu savā klasē. Cerēsim, ka šis pasākums palīdzēs mums sagatavoties Jēzus Kristus dzimšanas dienai.

Sagatavoja Valerija Pečonka (10.kl.)

(video)