DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Projekts DAUTKOM “Latvijas sirdī”

Novembra nogalē mūsu skolas vecāko klašu skolēniem tika piedāvāta iespēja piedalīties SIA “DAUTKOM TV”organizētajā viktorīnā “Latvijas sirdī!” ar mērķi pievērst skolēnu uzmanību Latvijas izciliem cilvēkiem, vietām un notikumiem. Par “televīzijas zvaigznēm”izvēlējās kļūt 2 komandas no 9.b un 11. klases.

25.novembrī plkst. 11.40  mūs visus sagaidīja Jelgavas ielā 1B. Drosmīgie 9.b klases skolēni Daniels Siļčonoks, Andrejs Terehovs, Sofija Klačonoka un viņu klases audzinātāja Lilija Grakova, kā arī meitenes no 11.klases Arina Jefrenova, Jūlija Kaļiņina un Viktorija Čebuņičeva ar klases audzinātāju Āriju Pauliņu ieradās TV studijā, kur “dzimst zvaigznes”. Katra komanda izvēlējās sev nosaukumu, 9.b- “Ērgļi”, meitenes- romantisko “Rapsodija”. Prožektori, televizoru ekrāni, kuros varēja redzēt sevi, neparastas gaismas, kā arī režisora un operatora norādījumi radīja dalībniekos vēl lielāku satraukumu.

 Katrai komandai vajadzēja atbildēt uz viktorīnas vadītājas  9 jautājumiem par Latvijas ievērojamo režisoru Jāni Streiču. Pretinieku komandai uzdot mājās sagatavotu jautājumu. Par dažiem faktiem un skaitļiem no Jāņa Steiča biogrāfijas komandām bija ko padomāt, jo neliela neprecizitāte, un pretinieku komanda iegūst punktu. Ar viena punkta starpību uzvarēja “Ērgļi”. Par 1.vietas iegūšanu 9.b klases skolēni tika apbalvoti ar naudas prēmijām (dāvanu kartes), bet “Rapsodijas” savā īpašumā ieguva lielu un garšīgu kliņģeri.

26.novembrī komanda “Ērgļi” tikās ar 10.vidusskolas komandu “Vanadziņi”. Šoreiz viktorīnas jautājumi  bija par O.Maļuhinu un J.Vancoviču. Ar punktu skaitu 6:1 uzvarēja 16.vidusskolas “Ērgļi”,kas tika apbalvoti ar naudas prēmijām.

Sveicam uzvarētājus!

Sagatavoja D.Siļčonoks 9.b un A.Jefrenova, 11.kl

 

Video