DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Dzejas dienas skolā

Un atkal klāt ir rudens. Apbrīnojams laiks, kad atmiņā ieskanas rindas:

,,Nāk rudens apgleznot Latviju,

Bet necenties, nepūlies tā —

Man viņa ir visskaistākā

Tik un tā.”

Tas ir mākslinieku un dzejnieku laiks, kad sākas Dzejas dienas. Pienācis laiks tikties ar dzejniekiem, iedziļināties dzejas pasaulē.

14.septembrī skolā notika tikšanās ar mūsu pilsētas dzejniekiem – Lidiju Vasaraudzi un Jevgeniju Golubevu.

Jevgenijs Golubevs – Starptautiskās Rakstnieku asociācijas biedrs, 12 grāmatu autors. Puse  no grāmatām ir veltītas pašiem mazākajiem lasītājiem. Dzejnieks ir vācu dzimtu, kuras vēl mūsdienās dzīvo Latvijā, pētījumu autors. J.Golubevs daudz ceļo, un tas palīdz rast iedvesmu no redzētā un izjustā.

Divas grāmatas — «Одуванчики» un «Крылатые друзья» — tas ir kopdarbs ar dzejnieci Lidiju Vasaraudzi. Pavisam ir izdotas 6 kopdarba grāmatas.

Dzejniece pastāstīja par sevi un savu daiļradi, atzīmēja, ka daudzi viņu uztver kā dzejnieci – ainavisti, jo visus dzīves notikumus, kas izjusti dzejā,  viņa saista ar dabas norisēm. Lidija Vasaraudze atzīmēja, ka rudens viņas dzīvē ir visradošākais periods, kad viegli rodas dzejoļi, taču jebkurā gadalaikā viņas dzejā ir izjūtas par ģimeni, mīlestību, māti.

Tikšanās ar dzejniekiem radīja izjūtas, ka šie cilvēki mums ir sen labi pazīstami. Droši vien tāpēc, ka viņu dzeja bija patiesa un radīja vēlēšanos klausīties vēl un vēl. Mēs sapratām, ka dzejnieki ir tādi paši kā mēs – lasītāji, tikai visu redz un izjūt daudz asāk un izteic dzejas valodā.

                                          Žanna Šileinis-Šileiko

Ņikita Arefjevs, 9b klase