DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

1.septembris – Zinību diena

Jau koku zaros sāk iemirdzēties dzeltenas lapas, kuras, sveicinot mūs ar rudenīgu melodiju,  stāsta, ka septembris ir klāt. Klāt jaunais mācību gads- jaunu iespēju, jaunu ideju un cerību laiks.

16.vidusskola šogad durvis vēra 695 skolēniem, no kuriem 78 bērni uzsāka skolas gaitas 1. klasē.

Zinību dienai veltītajā svinīgajā pasākumā skolas direktore Olga Dukšinska apsveica skolēnus, vecākus, pedagogus un skolas darbiniekus. Ieguldīts daudz darba, lai skola kļūtu skaistāka, modernāka, draudzīgāka skolēniem. Direktore īpaši uzrunāja pirmklasniekus, novēlot viņiem izturību, bet vidusskolēniem – atrast savu ceļu lielajā dzīvē.

Uz svinīgo pasākumu bija ieradušies arī viesi.

Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels un svēto apustuļu Pētera un Pāvila baznīcas priesteris Andrejs deva svētību un aicināja vecākus un skolotājus palīdzēt bērniem un jauniešiem ne tikai iegūt zināšanas, bet ar savu piemēru ļaut viņiem atvērties Dievam, tādējādi veidojot nākotni uz labestības, skaistuma un patiesības pamatiem.

Izskanēja arī dzejoļi pirmklasnieku   izpildījumā, 12. klases skolēnu padomi vismazākajiem.  Iepriecināja skolas deju kolektīva sniegums- deja ,»Cūkas driķos», kas izraisīja aplausu vētru.

Pēc svinīgā pasākuma skolēni devās uz savu klasi, kur notika pirmā klase stunda.

Jaunā mācību gada sākums ir brīnišķīgs atskaites punkts, lai uzsāktu ko jaunu, lai mainītu ieradumus, lai izvirzītu augstākus mērķus. Negaidiet ne mirkli, neatlieciet uz rītdienu, bet dariet jau šodien! Esiet aktīvi un atraktīvi, esiet radoši un varoši, esiet darbīgi un atbildīgi! Atcerieties, ka dzīve ir tieši tik interesanta, cik paši mēs to vēlamies!

 (slīdrāde)