DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

APU videofilmu konkurss “Pozitīva uzvedība skolā un ārpus tās”

18.aprīlī Daugavpils krievu vidusskolā-licejā notika APU konference, kurā piedalījās Daugavpils skolu APU komandas un pedagogi, PII vadītāji un viņu vietnieki, kā arī Rīgas, Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes novada, Krāslavas novada, Jēkabpils pilsētas, Preiļu pilsētas skolotāji.

Visiem skolēniem ir tiesības skolā justies droši, mācīties atbilstoši savām spējām un saņemt cieņpilnu izturēšanos. Lai tas īstenotos, skolā ir svarīgi radīt drošu vidi, kur visi izturas viens pret otru ar cieņu. To var panākt, ja skolēni saprot atbildību par savu rīcību. Skolā skolēns apgūst pozitīvo uzvedību, vispirms izprotot, kas ir pozitīvā uzvedība, redzot šādas uzvedības modeļus no skolotājiem, tad to izmēģinot piemērotā vietā un laikā un saņemot iedrošinājumu no pieaugušajiem par savu pareizo izvēli uzvesties pozitīvi. Skolēniem veidojas izpratne par vērtībām, un noteikumi palīdz saprast, kā rīkoties droši, ar atbildību un ar cieņu ikdienas situācijās klasē, ēdnīcā, sporta zālē, pagalmā, garderobē un citur.

 Konferences ietvaros notika videofilmu konkursa «APU skolā un ārpus tās» rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana. Ļoti patīkami, ka videofilmas, ko izveidoja mūsu skolēni, tika novērtētas ļoti augstu. 7.B klases skolēni Antons Šalkovskis un Vladislavs Rjazancevs par savu videofilmu ieguva I pakāpi  (“Mēs un cieņa”) .

 Paldies skolotājai Irinai Grodzei par skolēnu sagatavošanu konkursam!

8.A klases skolēni Aleksandrs Kaufmans, Rostislavs Osipovs, Anastasija Zaharova, Juliana Ragele, Valerija Červinska ieguva  II pakāpi  (“Cieņa – tātad esi laimīgs!”) .

Paldies skolotājai Svetlanai Rudjko par skolēnu sagatavošanu konkursam!

 

Informāciju sagatavoja Skolas parlamenta prezidente Jūlija Kaļiņina