DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Latviešu valodas un literatūras nedēļa

Nāc nākdama, Liela diena,

Visi bērni tevi gaida,

Visi bērni tevi gaida,

Aiz vārtiem sasēduši.

 

No 10. līdz 13. aprīlim skolā noritēja latviešu valodas un literatūras nedēļa. Šīs nedēļas laikā skolēni varēja piedalīties dažādos konkursos un viktorīnās, padziļināt savas zināšanas par Lieldienu svinēšanas tradīcijām.

Vismazākie mūsu skolēni – pirmklasnieki — noformēja Lieldienu kokus ar skaisti izkrāsotām olām, zaķīšiem, maziem cālēniem.

10.aprīlis bija rakstīšanas diena, skolēni sacentās konkursā “Raibie raksti”. Labākie diktāta rakstītāji ir Jana Pinta (2.c klase), Deniss Poliščuks (6.a klase), Sofja Kločonoka (8.b), Veronika Griņko (12. klase).

11.aprīlis bija veltīts lasīšanai. Visa skola garajos starpbrīžos piedalījās zibakcijā “Lasīšanas maratons”. Bija patīkami vērot gan mazos, gan lielos ar grāmatām rokās.

12.aprīlī 9. klašu zēni un meitenes piedalījās Lieldienu ēdienu meistarklasē. Katram bija savs uzdevums: gatavot ēdienu, klāt galdu, stāstīt par Lieldienu tradīcijām, kas saistītas ar olām, receptēm. Par to, ka meistarklase izdevās, liecināja priecīgās sejas un brīnumainā smarža, kas plūda no 218. kabineta.

Šajā dienā 2.-3. klašu skolēni devās jautrajā orientēšanās trasītē “Lieldienu zaķa pēdās”, pa visu skolu meklējot paslēptās šokolādes olas. Visātrākie bija 2.a klases skolēni.

6.-8.klašu skolēni piedalījās “Lielās Lieldienu leģendas atrisināšanā”. Tika meklētas atbildes uz āķīgiem jautājumiem par Lieldienu tradīcijām, ticējumiem, olu krāsošanu ar dabas materiāliem, minētas krustvārdu mīklas. Vai jūs zināt, ka ir vistas, kuras dēj arī zilas, zaļas un sarkanas olas? Vislabāk veicās 6.b klasei.

13.aprīlī 4.-5.klašu skolēni piedalījās jautrajās Lieldienu stafetēs. Bērni ripināja un nesa olas ar karoti, ar aizsietām acīm piestiprināja Lieldienu gailim krāšņo asti, pūta balonus, minēja mīklas. Stafetes un jautrie uzdevumi raisīja skolēnos labu omu un prieku. 1. vietu ieguva 4.a klases komanda, bet priecīgs svētku noskaņojums bija galvenā balva, kuru ieguva visi dalībnieki.

Paldies latviešu valodas un literatūras skolotājām par ieguldīto darbu un radošo izdomu!

Latviešu valodas un literatūras skolotāju MK vadītāja Valentīna Ribakova