DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Svešvalodu nedēļa

No 3. līdz 7.aprīlim mūsu skolā noritēja svešvalodu nedēļa. 3.-4.klašu skolēniem bija organizēts dzejoļu konkurss angļu valodā par pavasari un Lieldienām. Skolēni ne tikai mācījās un lasīja dzeju, bet arī atainoja savos zīmējumos to, par ko vēstīja dzejolis. Konkursa finālā piedalījās pārstāvji no katras klases. 1.vietu ieguva 3.a klases skolēni Arturs Roliks (dzejolis “Ester Sunrise”) un Valerija Kižlo (dzejolis “Chocolate Rabbit”), 2.vietu ieguva 3.b klases skolniece Arianna Puzirevska (dzejolis “Bunnies”) un 4.c klases skolnieks Deniss Akuntjevs (dzejolis “I Had an Easter Bunny”), 3.vietu dalīja 3.c skolnieces Mija Maksimova un Kristīne Kovaļčuka (dzejolis “Spring is here”).

5.-6.klašu skolēni piedalījās konkursā “Funny English”, kur sacentās angļu valodas prasmē. Skolēni labprāt minēja mīklas, salīdzināja angļu un krievu sakāmvārdus, risināja krustvārdu mīklas par tēmu “Sports”, zīmēja diktātu. Labākos rezultātus parādīja 6.a klases skolēni, 2.vieta – 5.a klasei, 3.vieta – 5.c klasei.

5.aprīlī 7.-8.klašu skolēniem bija iespēja piedalīties intelektuālā spēlē “What? Where? When?” Dalībnieki pārbaudīja savas zināšanas par Lielbritāniju, risināja loģiskus uzdevumus, rādīja, cik labi viņi zina angļu, latviešu, krievu sakāmvārdus, minēja, kas atrodas melnajā kastē. Bērniem bija par ko palauzīt galvu. 1.vietu ieguva 8.b klases pirmā komanda, 2.vietu – 8.b klases otrā komanda, 3.vietu – 7.a klases komanda.

10. un 11. klašu skolēni piedalījās staciju spēlē “Kas? Kur? Kad?”. Tā bija veltīta tēmai “Pavasaris. Lieldienas.” Skolēni varēja sevi pārbaudīt gan leksiskos, gan gramatiskos uzdevumos. Uzdevumos bija iekļautas krustvārdu mīklas, mēles mežģi, viktorīnas. Komandas parādīja savu atjautību un erudīciju, pierādīja, ka daudz zina par valstīm, pilsētām, rakstniekiem un viņu daiļdarbiem. Uzvarēja 10.klases komanda.

Vai vācu valodai ir nākotne ? Arī par to tika runāts svešvalodu nedēļā. Šogad skolas svešvalodu nedēļa sakrita ar Vācu valodas dienām pilsētā, kas turpināsies līdz aprīļa beigām. Tiek piedāvāti vairāki pasākumi, kur var piedalīties  vidusskolas skolēni. Mūsu skolā tie, kas izvēlējās mācīties vācu valodu kā fakultatīvu, piedalījās Lieldienām un pavasarim veltītajā dzejoļu konkursā. Skolēniem bija arī iespēja izpaust dzejoļu saturu zīmējumos. Vislabāk to izdarīja Jevgenijs  Ciburevkins (4.a kl.), Aleksandra Guļtjajeva (3.b kl.), Jekaterina Čurakova (5.a kl.) un Liliāna Kiva (5.a kl.)

Visi uzvarētāji tika apbalvoti ar diplomiem. Paldies visiem skolēniem, kas piedalījās svešvalodu nedēļā.

 

Informāciju sagatavoja svešvalodu skolotājas