DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Matemātikas, fizikas un informātikas nedēļa

No 6. līdz 10. martam skolā noritēja MIF (matemātikas, fizikas un informātikas) nedēļa. Skolēnus katru dienu gaidīja dažādas aktivitātes.

Garajos starpbrīžos skolas foajē vidusskolēni vadīja intelektuālas, radošas un jautras stacijas („Tangrami”, „ Skaitļa Pī loto”, „Jautrā makšķerēšana”, „Ceļojums”, „Kas grib kļūt par labāko matemātiķi?”, „Krustvārdu mīklas”, „Leonardo da Vinči kods”, zīmējumu konkurss).

1.A klase sacentās zīmējumu konkursā „Matemātika un māksla”, veidojot savus darbus datorsalikumā.

Sākumskolas skolēni attīstīja loģisko domāšanu, pildot viktorīnas „Maģiskais sērkociņš” uzdevumus.

Trešās klases piedalījās fizikas eksperimentu stacijā “Brīnumi ikdienā”, kuru 7., 8. un 10. martā novadīja 11.kl. skolnieces O.Naumova un O.Kaļiņina.

Ceturtdien 216.kabinetā 7.A un 7.B klases skolēni iesaistījās fizikas eksperimentos par skaņu, gaismu, siltumu, elektrību un magnētismu, kurus viņiem sagatavoja un rādīja fizikas skolotāja A.Ivanova kopā ar laborantiem.

Un, protams, mūsu atmiņā paliks „ Skaitļa Pī svētki” —  nedēļas visspožākais pasākums. Otrdien skolas aktu zālē sapulcējās 12 spēcīgas komandas no dažādām skolām, lai godinātu skaitli π un parādītu savas intelektuālās spējas. Viesiem nebija garlaicīgi kopā ar ansambli “Blēņdari” un JAK komandu “Yes”. Pēc sasprindzināta darba matemātiskajās stacijās, gaidot žūrijas lēmumu,  bija īpaši patīkami baudīt  π-tortes. Visas komandas parādīja ļoti labus rezultātus. Pirmie šogad bija Daugavpils 10. vidusskolas skolēni. Mūsu skolas 5.-7.kl. komanda “Pikselīši” ieguva godalgoto 2. vietu! Apsveicam puišus!!!

Fizikas un matemātikas skolotāja Tatjana Garbuza