DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

„Skaitļa π svētki”

Skaitlis tiek godināts visā pasaulē. No 2009. gada 14. marts ir oficiāli atzīts par skaitļa   dienu.

Skaitļa  svētkus 1987.gadā ieviesa fiziķis Larijs Šavs (Larry Shaw). Viņš pamanīja, ka veids, kādā datumus pieraksta amerikāņi — vispirms mēnesis, pēc tam datums — atgādina skaitļa  pirmos ciparus 3.14., ja datums ir 14. marts.

Un šogad jau tradicionāli 7.martā ,,Skaitļa  svētki“ notika Daugavpils 16.vidusskolā, kur sapulcējas 12 pilsētas skolu 5.-7. klašu skolēnu komandas.

Skaitlis  skanēja gan komandu nosaukumos, gan uzdevumos, gan ,,JAK” komandas “YES” jautrajā priekšnesumā.  attēls rotāja arī 13 tortes, ar kurām tika cienāti visi svētku viesi.

Komandas matemātisko pēcpusdienu pavadīja ne tikai jautri un gardi, bet arī intelektuāli, darbojoties sešās stacijās: “Kas grib kļūt par labāko matemātiķi?”, “Pī skaitļa loto”, “Tangrami”, “Gudrais dalītājs”, “Jautrā makšķerēšana” un “Ceļojums”.

Visiem dalībniekiem par piedalīšanos tika izsniegti diplomi un suvenīri. Bet vislielākos panākumus sasniedza Daugavpils 10. vidusskolas komanda “Matrica” (I vieta). Otro vietu sadalīja divas komandas — “Pikselīši” (Daugavpils 16.vidusskola) un “Super matemātiķi” (Daugavpils Saskaņas pamatskola). Trešo vietu izcīnīja “Skaitļa  draugi” (Daugavpils 3.vidusskola) un Krievu vidusskolas-liceja komanda “Pinokio”.

Lielu pateicību svētku organizatori R.Urbanoviča, T.Garbuza, I.Grodze, T.Viļķele, A.Boleiko un N.Privaļihina izsaka Daugavpils Izglītības pārvaldei un personīgi Jeļenai Azarevičai par atbalstu svētku organizēšanā.

Fizikas un matemātikas skolotāja Tatjana Garbuza