DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

eTwinning (Erasmus +) projekti Daugavpils 16. vidusskolā

Jau trešo reizi mūsu projekti apvieno skolēnus no dažādām valstīm. Šajā gadā projektu nedēļas ietvaros Daugavpils 16. vidusskolā sākās darbs pie diviem starptautiskiem eTwinning (Erasmus+) projektiem.

Projekta Bio symbolism — it’s fun! (Bio simbolisms — tas ir intriģējoši) autore ir ģeogrāfijas skolotāja Svetlana Rudjko

Projekta Oh, triangle! You are so beautiful! (Ak, trijstūri, cik tu esi brīnišķīgs!) autore ir direktores vietniece un matemātikas skolotāja Regīna Urbanoviča.

Projekta gaitā izstrādāta unikāla metodika – izveidotas elektroniskās grāmatas pirmās nodaļas. Šī grāmata palīdzēs paaugstināt skolēnu interesi par ģeogrāfiju un matemātiku; attīstīt loģisko domāšanu; paplašināt informācijas meklēšanas, analizēšanas un sintēzes prasmi; uzlabot angļu valodas zināšanas; pilnveidot komunikācijas tehnoloģiju pielietošanas prasmi.

Strādājot pie projekta, bērni papildināja savas zināšanas par prezentāciju veidošanu, iemācījās apstrādāt video, kļuva komunikablāki. Forumā un videokonferences laikā bija iespēja sazināties angļu valodā.

Darbojoties projektā, skolēni papildināja savas zināšanas un prasmes dažādos mācību priekšmetos. Skolotāji un skolēni guva unikālu iespēju apgūt darba prasmes vietnē Twinspace, iemācījās veidot spēles programmā LearningApps.org, iemācījās sazināties Skype. Tika organizēta tikšanās ar partneriem online (projektā Bio symbolism — it’s fun! skolēni stāstīja par sevi, skolu un pilsētu, bet projektā Oh, triangle! You are so beautiful tika novadīta matemātikas viktorīna starp valstīm).

Visi projekta dalībnieki nonāca pie secinājuma, ka jāpilnveido angļu valodas prasme, jo tieši angļu valoda ir starptautiska komunikācijas valoda, un komunikācija ir viens no svarīgākajiem projekta mērķiem.

Projektu nedēļas noslēgumā audzēkņi pedagogiem un skolas biedriem prezentēja savu darbu un saņēma augstu žūrijas novērtējumu – 1. vietu.

Jāatzīmē, ka mūsu skolēni jau ne pirmo reizi veiksmīgi piedalās eTwinning (Erasmus +) projektos.

  1. gadā 2 projekti (matemātikas un ģeogrāfijas) iekļuva labāko Latvijas darbu sešiniekā, tika apbalvoti ar Starptautisko kvalitātes sertifikātu un braucienu uz Igauniju, bet skolotāji – projektu autori un vadītāji — tika uzaicināti uz eTwinning pieredzes apmaiņas konferenci Briselē.

Pagājušajā gadā divi projekti «In the world of equations» un “Unusual Geography”, kuru autores ir Regīna Urbanoviča (direktores vietniece un matemātikas skolotāja) un Svetlana Rudjko (ģeogrāfijas skolotāja), tika atzīti visaugstākajā Eiropas līmenī. Šie projekti tiks izrādīti īpašā Eiropas Portāla vietā pēc adreses www.etwinning.net.

Gribētos atzīmēt, ka dalība eTwinning projektos kā autoriem vai partneriem ir ļoti izzinoša un aizraujoša gan skolotājiem, gan dažāda vecuma skolēniem.

projektu vadītājas Svetlana Rudjko, Regīna Urbanoviča