DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Latvijas JAK Jauniešu līgas fināls 2016

Apsveicam

skolas JAK komandu ar iegūto 3.vietu pilsētas konkursā Latvijas JAK Jauniešu līgas finālā!

Komandas sastāvā: Danila Golovačs (8.a), Aleksandrs Kaufmans (8.a), Rostislavs Osipovs (8.a), Dmitrijs Vavilovs (8.a), Anastasija Zaharova (8.a), Valerija Červinska (8.a), Vitālijs Kondrašovs (8.b), Vjačeslavs Ivanovs (9.a), Jūlija Kaļiņina (10.), Veronika Kaškure (10.).

Paldies skolotājai Svetlanai Rudjko  par skolēnu sagatavošanu konkursam.

 

Pēdējā novembra sestdienā Rīgā notika Latvijas JAK Jauniešu līgas fināls.

Mūsu pilsētu, kā arī visu Latgali, jau tradicionāli pārstāvēja Daugavpils 16. vidusskolas komanda YES!16. Šoreiz mūsējiem nācās cīnīties ar galvaspilsētas komandām, jo Ventspils un Liepāja finālā netika.

Jokojām daudz un par dažādām tēmām. Bija daudz joku par vecākās paaudzes aizraušanos ar seriāliem, kā arī par skolu. Iesildīšanās daļā bija 3 posmi. Vispirms žūrija uzdeva jautājumus, pēc tam vajadzēja turpināt dziesmu un beigās komentēt piedāvāto fotogrāfiju. Trešais bija video ziņu konkurss. Katra komanda savu video uzņēma jau iepriekš.  Pēdējais bija muzikālais konkurss.

Rezultātā YES!16 ieguva 3. vietu, kas ir pietiekami augsts visas sezonas rezultāts, ja ņem vērā, ka daugavpilieši bija daudz jaunāki par citiem dalībniekiem. Vidējais komandas vecums ir 15 gadu. Pareizi saka, ka: “Cāļus skaita rudenī.” Žūrija, kuru pārstāvēja blogeri, režisori, politiskie darbinieki, augstu novērtēja  mūsu komandas kapteini Rostislavu Osipovu un vokālisti Jūliju Kaļiņinu. Par redaktoru favorītu kļuva Danila Golovačs, kuram skatītāji pat lūdza autogrāfus un kopā ar viņu fotografējās.

Kā komandas vadītāja gribu pateikt, ka visi dalībnieki darīja ko spēja, lai nepieviltu savu pilsētu un skolu. Īpaši grūti gāja komandas jaunajiem biedriem – skaņu operatoriem Juliānai Ragelei un Vjačeslavam Ivanovam.

Latvijas JAK Jauniešu līgas fināls 2016 Rīgā sakrita ar Starptautiskās JAK spēles 55 gadadienu. Un kā teica Konstantīns Ernsts: “Pateicoties JAK, miljoniem cilvēku saņēma poti pret muļķību.” Varam priecāties, ka arī mēs piederam šai jautrajai sabiedrībai.

Skolas JAK kluba vadītāja Svetlana Rudjko