DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Konkurss 7. klašu skolēniem “Aiz trejdevīta kalna”

„..neizglītotam cilvēkam jau var būt bailes. Tam jau no visa kā bail. Bet izglītots, tas taču zina, cik tālu viņš var iet. Un tik tālu viņš iet.” (A. Brigadere)

 

21.novembrī Daugavpils 16.vidusskolā notika konkurss septīto klašu skolēniem, kas jau kļuvis par jauku tradīciju mūsu mācību iestādē. Ciemiņi bija ieradušies no deviņām pilsētas skolām. Šogad pasākums tika veltīts latviešu rakstnieces, dramaturģes, dzejnieces Annas Brigaderes 155.gadadienai. Konkursa daudzveidīgie uzdevumi bija saistīti ar rakstnieces daiļradi, ar viņas populārākajām pasakām “Sprīdītis” un “Maija un Paija”. Lai pareizi atbildētu uz viktorīnas jautājumiem, skolēniem bija ļoti labi jāzina pasaku sižeti, galveno varoņu vārdi, viņu teiktais. Visas komandas ļoti aktīvi piedalījās ceļojumā pa pasaku takām. Skolēni guva gandarījumu par to, ka varēja parādīt ne tikai savas zināšanas un prasmes, bet arī radošumu. Tie, kas ir lasījuši pasaku par Sprīdīti, labi zina, ka Sprīdītis saņēma noderīgas dāvanas. Konkursa dalībniekiem vajadzēja izvēlēties, kādu dāvanu viņi uzdāvinātu Sprīdītim un kāpēc.

Žūrijai nebija viegli, jo sīvā cīņā komandu rezultāti atšķīrās tikai par vienu punktu. Tomēr uzvarētāji tika noteikti. 1.vietu ieguva Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēnu komanda, 2.vieta bija komandai “Sprīdīši” no J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, bet 3.godalgoto vietu ieņēma Daugavpils 10.vidusskola. Pasākuma beigās skolēni izveidoja “Annas Brigaderes pasaku karti”, kura visus patīkami izbrīnīja. Uz šīs kartes parādījās tādi objekti kā Maijas pļava, Sīkstuļa upe, Milža kalnu grēda. Viesi atzīmēja, ka šajā pēcpusdienā laiku pavadīja ļoti jautri un lietderīgi.

Annas Brigaderes pasaku varoņi ir zinātkāri ceļotāji. Arī mēs mācīsimies no viņiem meklēt patiesību un turpināsim ceļot pa zināšanu taku! Veiksmi un panākumus skolēniem un skolotājiem! Ceram, ka tiksimies arī nākamgad!

 

Daugavpils 16.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotājas