DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Ekskursija pa Latgali skolas labākajiem skolēniem

Tiem 2., 3. un 10. kl. audzēkņiem, kuri labi pabeidza pagājušo mācību gadu un aktīvi piedalījās ārpusklases darbā, skolas vadība organizēja ekskursiju. 47 mūsu skolas skolēni ar savu attieksmi pret mācību darbu un labu uzvedību izpelnījās braucienu pa Latgali.

Vispirms ceļš veda uz Aglonas baziliku, kas ir nozīmīgs Latvijas katoļu reliģijas centrs. Nākamā apskates vieta — muzejs „Andrupenes lauku sēta”. Skolēniem bija iespēja nokļūt Latgales 20. gadsimta sākuma lauku sētā, kur var apskatīt pirms 100 gadiem uzcelto māju, klēti, pirti, smēdi, dažādus darbarīkus un sadzīves priekšmetus. Pēc garšīgām pusdienām ceļojums turpinājās.

Nākamā pieturas vieta – Kristus karaļa kalns. Vieta apbur ar skaistumu un cilvēku meistarību, kuri veidoja šīs skulptūras, iestādīja augus un apkopj teritoriju.

Mūsu skolā braucieni pa Latvijas skaistākajām vietām, bet varbūt arī tālāk, būs jauka tradīcija un balva tiem bērniem, kuri to ir nopelnījuši ar savu uzcītīgo darbu. Katram ir iespēja doties ekskursijā. Centieties!

Sociālā pedagoģe Ludmila Voicehovska