DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Karjeras nedēļa skolā

 No 10. līdz 14. oktobrim 25 Latvijas pilsētās un novados notika Karjeras nedēļa. Tas ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šogad Karjeras nedēļas vadmotīvs bija „Es būšu darba tirgū”.

Arī mūsu skolas audzēkņi aktīvi iesaistījās dažādās aktivitātēs. Klases stundās skolēni izvērtēja savas spējas, runāja par zināšanu vērtību, profesiju daudzveidību, karjeras iespējām un izveidi. Viņi aktīvi piedalījās arī ārpusskolas pasākumos, gan individuāli, gan grupās.

10.oktobris

10.-12. klašu pārstāvji piedalījās Karjeras nedēļas atklāšanas pasākumā „Ar kompasu kabatā!”. Tajā viņiem bija iespēja iepazīties ar Daugavpils uzņēmējiem, noklausīties, kā tie izvēlējās savu profesiju un veidoja karjeru, kā arī uzdot jautājumus.

11.-12.kl. skolēnu grupa apmeklēja LCB rīkoto tematisku pasākumu „Iepazīsti policista profesiju!”, kurā bija stāstīts par policista ikdienu, profesijas īpatnībām, prasībām un izaugsmes iespējām. Skolēni arī uzzināja, kur var apgūt šādu profesiju un kas tam ir nepieciešams.

11.oktobris

7.a klases skolēni bija ļoti aktīvi foto orientēšanās spēlē „Senās profesijas un darbarīki”, ko rīkoja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Viņi jutās gandarīti, iegūstot jaunas zināšanas atraktīvā ceļā, kā arī saņemot jaukas dāvanas.

10.-12.kl. skolēnu grupa piedalījās pasākumā „Iepazīsti militāro karjeru!”, kurā uzzināja par Latvijas armijas uzdevumiem, vienību iedalījumu, kā arī prasībām pretendentiem, izglītības un izaugsmes iespējām.

12.oktobris

Mūsu skolēni devās mācību ekskursijās uz Daugavpils uzņēmumiem. 10.klase apmeklēja A/S „Siltumtīkli”, 7.b — SIA „Daugavpils ūdens”, 12.klase devās uz Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentu.

Mūsu skolas komanda piedalījās pilsētas izglītojošā spēlē „Kas? Kur? Kad?”, kurā godam izcīnīja 2. vietu.

13.oktobris

8.kl. skolēni apmeklēja Piekrastes bibliotēku, kur notika bibliotekārā stunda „Bibliotekārs kā mūsdienu informācijas ceļvedis”.

Individuāli skolēni piedalījās sarunu solā „Lavka” Zinātkāres centrā „Zinoo”, kur bija iespēja tikties ar interesantām personībām.

14.oktobris

10.-11.kl. grupa piedalījās Zinātniski praktiskajā konferencē „Sports un izglītība”, kur notika tikšanās ar slaveniem Latvijas sportistiem.

Skolas pārstāvji piedalījās Karjeras nedēļas noslēguma pasākumā „Dzīves ekspresis”, kurā īpaša uzmanība bija veltīta tam, ka, veidojot karjeru, ir jāsaglabā vispārcilvēciskās vērtības.

Nedēļas laikā mūsu skolēni arī apmeklēja atvērtās lekcijas Daugavpils Universitātē.

Plašāku informāciju skatīt sadaļā Karjeras izglītība.

pedagoģe – karjeras konsultante Anželika Anufrijeva