DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Eiropas Sporta nedēļa

No 17. līdz 23. septembrim Latvijā norisinājās Eiropas Sporta nedēļa, tās devīze bija “Esi kustīgs! Esi vesels!”.  Šīs nedēļas laikā arī mūsu skolā notika daudzveidīgi sporta pasākumi. Jau tradicionāli ir kļuvuši kustīgie starpbrīži, kuros skolēniem ir dota iespēja spēlēt volejbolu, futbolu, tautas bumbu, galda tenisu. 187 skolēni izpildīja vingrinājumu planka (balsts guļus uz elkoņiem). 21. septembrī notika pilsētas kross. 6.-7. klašu meiteņu komanda (Ērika Matisāne no 6.B, Ieva Ņikitina no 6.B un Katrīna Horsta no 7.A) uzvarēja šajās sacensībās.

Lecamaukla – vienkāršākais treniņu inventārs, kas pieejams katram jebkurā vietā un laikā. Lēkšana ar  lecamauklu ir vienkāršs veids, kā paaugstināt fiziskās sagatavotības līmeni, tam nav gandrīz nekādu ierobežojumu. Otro gadu pēc kārtas Vienības laukumā notika zibakcija ar lecamauklām. 22. septembrī arī 4.B klases skolēni atbalstīja šo akciju.

Eiropas Sporta nedēļa noslēdzās ar Olimpisko dienu. Šogad Olimpiskā diena bija veltīta volejbolam. 4.-5. klašu skolēnu izlases komanda piedalījās sporta svētkos Daugavpils Olimpiskajā centrā. Šoreiz centra lielajā zālē pulcējās pilsētas skolu komandas, lai ne tikai veiktu rīta rosmi, bet arī lai piedalītos dažādos ar sportu saistītos konkursos. Noslēgumā visi dalībnieki varēja vērot mākslas vingrotāju un brīvās cīņas cīkstoņu meistarību.

Pēc stafetēm visas komandas tika apbalvotas un saņēma dāvanas un saldumus.

Sporta skolotāja Oksana Gedzjuna