DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Eiropas karnevāls Daugavpilī

 

Mācies Daugavpilī vai kādā no tuvējām vidusskolām? Mēs piedāvājam Tavas skolas komandai atzīmēt Eiropas dienu kopā ar Eiropas Parlamenta deputātu Andreju Mamikinu  un Joranu Šteinhaueru no projekta Aarzemnieki. Karnevāla noskaņās varēsiet sacensties ar citu skolu komandām par iespēju  doties uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā un citām balvām. Eiropas karnevāls notiks 16. maijā Daugavpils 16. vidusskolā no plkst. 14.00-17.00.

 

Aicinām piedalīties 9.-12. klašu skolēnus!

Ja Tu vēl domā, tad gribam pastāstīt, ka:
— šī pasākuma galvenais viesis būs Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins,
— karnevālu vadīs Jorans Šteinhauers (noteikti atceries Latvijas dalību Eirovīzijā pirms diviem gadiem!),
— EUROSCOLA ceļazīme uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā komandai, kas uzvarēs karnevāla sacensībās, — tāda būs galvenā balva;
— Būs lieliskas balvas par interesantāko video un oriģinālāko komandas noformējumu, karnevāla tērpu, kā arī karnevālā neiztrūkstošie pārsteigumi!

Vai esi ieintriģēts? Lai pieteiktos karnevālam, jāsagatavo šāds mājasdarbs:
— Jāizveido komanda 10-15 cilvēku sastāvā (katra skola drīkst piedalīties ar vairākām komandām). Komandai jābūt kapteinim, nosaukumam, kā arī kopējam tēlam un noformējumam – maskām. Aicinām piedalīties 9.-12. klašu skolēnus!

— Katrai komandai jāizveido video 2 minūšu garumā “Mans Eiropas sapnis»  , kura beigās jāiekļauj jautājums Eiropas Parlamenta deputātam Andrejam Mamikinam. Paskaidrojam: lai izveidotu tādu Eiropas Savienību, kādā dzīvojam, pirms vairāk nekā sešdesmit gadiem cilvēki uzdrīkstējās sapņot un iztēloties tobrīd pat grūti iedomājamas nākotnes vīzijas. Tie bija drosmīgi cilvēki ar drosmīgām idejām un lielu pārliecības spēku, lai piesaistītu idejai sekotājus.  2016. gadā Eiropas Savienībā esam jau 28 valstis. Tagad ir mūsu laiks sapņot un pārliecināt citus par mūsu sapņu Eiropu! Kāda ir mūsu vīzija par Eiropas nākotni, kāds ir mūsu neiedomājamais sapnis par to, kāda būs Eiropa nākamajā tūkstošgadē? Kāds ir mūsu Eiropas sapnis? Vai mums tāds ir?

— Jāatsvaidzina zināšanas par Eiropas Savienību, lai ar pārliecību varētu piedalīties Eiropas vērtību labirinta spēle!

Termiņi:
— Līdz 10. maijam jānosūta komandas nosaukums un pieteikums uz elektronisko adresi: bps@bps.lv.
— Līdz 13. maijam plkst. 13.00 jāatsūta video “Mans Eiropas sapnis” uz elektronisko adresi: bps@bps.lv! Papildjautājumus var noskaidrot pa tel. 67625339
— 16. maijā plkst. 14.00 jābūt gatavam piedalīties!

Eiropas karnevāls notiks   16. maijā Daugavpils 16. vidusskolā  no plkst. 14.00-17.00

Tevi uzaicina:

Daugavpils 16. vidusskola un
Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā