DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Konkurss – maratons “Veselība – dzīves PULSS”

2016.gada 8. aprīlī notika Daugavpils pilsētas skolu 7. klašu komandu konkurss – maratons„Veselība – dzīves PULSS”, kas bija veltīts Pasaules Veselības dienai (7. aprīlis) un Vispasaules Kultūras dienai (15. aprīlis). Pasākumu koordinēja Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pārstāvji Valentīna Rudņeva un Marina Pučka.

Konkursa sākumā divpadsmit komandas prezentēja iepriekš veidotus plakātus par pasākuma tēmu, tad devās maratonā pa deviņām darba stacijām.

1.pietura – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Te vajadzēja atpazīt senos latviešu darbarīkus un noteikt to izmantošanu. Pēc tam, izpētot galda servējumu, bija jāizveido auduma salvete (īsts meistardarbs). Galapunkts muzejā – kultūras filozofija. Skolēniem bija jāatbild uz trim ar jēdzienu „Kultūra” saistītiem jautājumiem.

2.pietura – Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”. Te skolēniem bija jāatbild uz 37 jautājumiem par Daugavpili. Pēc tam – senlatviešu simbolu mākslinieciskā noformēšana. Simboli bija jāatpazīst, jāuzzīmē un jāiemezglo darinājumā (makramē), ko iesākuši citu komandu dalībnieki.

3.pietura – Daugavpils Universitāte. Te dalībnieki darbojās fizioterapijas kabinetā, kur pareizi bija jāizpilda dažādi vingrinājumi. Tālāk devās uz zāli, kurā izmēģināja spēka vingrinājumus. Uz beidzot atbildēja uz jautājumiem bioloģijā.

Nobeigumā visi dalībnieki pacienājās ar picu un sulu, kā arī izkustējās zumbas dejotāju vadībā.

Visvairāk punktu un pirmo vietu  ieguva Daugavpils 16. vidusskolas skolēnu komanda: Rostislavs Osipovs (7.a), Juliāna Ragele (7.a), Anna Vasiļjeva (7.a), Daniels Siļčonoks (7.b), Daniils Šutovs (7.b), Sofja Kločonoka (7.b).

Malači!