DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Latvijas JAK Jauniešu līgas 2016. gada sezona ir atklāta

Starptautiskās joku dienas priekšvakarā Rīgā, Baltijas Starptautiskās akadēmijas aktu zālē, notika Latvijas JAK Jauniešu līgas atklāšana. Pusfināla spēles notika divas dienas. Startēja desmit komandas no četrām Latvijas pilsētām (Daugavpils, Liepājas, Ventspils un sešas Rīgas komandas).

Dalībniekiem bija jāsagatavo divi konkursi: tradicionālo „Sasveicināšanos” un „Viena numura konkursu” (КОН). Trešais konkurss bija improvizācija (kas arī izšķīra spēles rezultātu). 30 sekunžu laikā bija jāizdomā smieklīgs un asprātīgs komentārs fotogrāfijām.

Spēļu organizators, redaktors un iedvesmotājs ir Maksims Marčenkovs, kas labi pazīstams Latvijas JAK spēlētāju vidū. Svarīgi, ka viņš ir pieaicinājis neatkarīgu žūriju, cilvēkus, kas pašlaik nav saistīti ar spēli (izņemot AMIKa direktoru Rīgā Aleksandru Suļimovu), kaut gan agrāk spēlēja JAK. Žūrijas sastāvā bija jaunais Latvijas režisors, žurnāliste, 1.Baltijas kanāla korespondente, kā arī Rīgas Domē strādājošs politiķis (bijušais JAK spēlētājs).

Pirmajā dienā par labākajām tika atzītas divas komandas – Daugavpils „YES!16.” un Salaspils izlase „Хочу в школу” („Gribu uz skolu”). Iepriekšējās sezonas čempione „Столица” („Galvaspilsēta”), kas pārstāvēja Puškina liceju un Rīnūžus, šoreiz atpalika. Par otrās dienas līderi kļuva Liepājas komanda, kas apspēlēja ventspilniekus un galvaspilsētas komandas.

Mūsu pilsētu tradicionāli pārstāvēja Daugavpils 16. vidusskolas komanda „YES!16.”. Neskatoties uz to, ka Daugavpils komandas spēlētāju vidējais vecums ir 15 gadi, viņi turējās un jutās pārliecināti, par ko arī liecina pusfināla rezultāti.

Septītās klases skolnieki Rostislavs Osipovs, Aleksandrs Kaufmans, Dmitrijs Daņilovs un Danila Golovačs uz skatuves nav iesācēji. Tieši viņi bija komandas kodols, kas visu iepriekšējo sezonu veiksmīgi spēlēja JAK ne tikai Daugavpilī, bet arī Rēzeknē un Rīgā un izcīnīja 3 bronzas kausus. Visas vokālās partijas šoreiz izpildīja devītklasniece Jūlija Kaļiņina un septītklasniece Anastasija Zaharova (tā bija viņas debija). Skatītāji sirsnīgi aplaudēja Juļas „Ямааайке” („Jamaikai”). Kā vienmēr ar savu mieru un uzticamību jauniešus iedvesmoja devītklasniece Veronika Kaškure. Pirmo reizi spēlē piedalījās Aleksandrs Zubrickis (jauns komandas „YES!” skaņas meistars), kas teicami tika galā ar savu uzdevumu, tādējādi sniedzot lielu ieguldījumu pirmajai komandas uzvarai.

Malači! Tā turēt!

Informāciju sagatavoja: JAK komandas vadītāja Svetlana Rudjko