DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Tradicionālie Komandu mači Daugavpils 16.vidusskolā

Š.g. 6.februārī 16.vidusskolas aktu zālē notika LJĢS organizētais pasākums, kurā piedalījās 29 komandas (110 cilvēki). Komandu mačos piedalīties var ikviens skolēns, kas mācās Latgales reģionā. Skolēni veido komandas, kurās ir 2–4 dalībnieki no vienas skolas. Komanda izdomā nosaukumu un izvēlas kapteini.

Kopš LJĢS dibināšanas komandu sacīkstēs uzvarējuši tikai rēzeknieši, tādēļ joprojām bija gaidīta daugavpiliešu atbilde. Bet diemžēl trīs godalgotās vietas ieguva komandas no Rēzeknes. Par pirmo vietu šoreiz šaubu nebija – par uzvarētājiem kļuva Rēzeknes 5.vidusskolas skolēnu komanda „Pičiņu-pačiņu bēglītis”. Pērnās sezonas panākumu neizdevās atkārtot Rēzeknes Valsts Poļu ģimnāzistiem no komandas „GeoAdams2”, kam šogad cienījamā otrā vieta (pagājušajā sezonā 2.vietu ieguva komanda no Daugavpils 16.vidusskolas). Trešās vietas ieguvēji – R5V komanda „Vēzis” – pierādīja, ka labas bioloģijas zināšanas lieti noder arī ģeogrāfu skolā. Daugavpiliešiem šogad neveicās.

Par uzdevumiem. Organizatori no Rīgas šoreiz uzdeva salīdzināt Latgali, tās novadus un dabas objektus ar citiem Latvijā, sekoja ierastais uzdevums – darbs ar karti, pēc kura tika pārbaudītas dalībnieku latīņu valodas prasmes. Liekā meklēšana šoreiz izrādījās gana piņķerīga, līdzīgi kā koordinātu atlikšana kartē, bet saldajā ēdienā, protams, tests, ar visiem ārkārtīgi tuvām tēmām.

No mūsu skolas piedalījās 4 komandas (7.,8.,11.,12.kl. skolēni). Labākais rezultāts (3 punkti no 7) ir Rostislavam Osipovam (7.a), Veronikai Griņko (11.), Maksimam Jurinovam (11.) un Vadimam Vasiļjevam (12.).

Nākamie komandu mači gaidāmi 2017.gada ziemā, tomēr jau pēc mēneša Rēzeknē notiks JĢS kārtējā nodarbība, kurā skolēni vairāk uzzinās par Āfriku un Antarktīdu! Varbūt tad paveiksies?!

   

Informāciju sagatavoja: ģeogrāfijas skolotāja Svetlana Rudjko