DAUGAVPILS DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA VIDUSSKOLA

Absolventu vakars “Ar skolu sirdī un dvēselē”

6.februārī  skolā notika tradicionālais Absolventu vakars. Tā ir diena, kad pēc vairākiem gadiem atkal var satikt savus klasesbiedrus un skolotājus. Šajā vakarā absolventi gremdējās atmiņās par aizgājušajiem skolas gadiem, vēlreiz atgriezās bezrūpīgajā bērnībā.  Skola vienmēr ir bijusi radošu ideju šūpulis, mājas, patvērums, labu zināšanu ieguves vieta, kur laimīgi ir bijuši visi. Ir tik jauki atkal atnākt uz savu klasi, nokļūt draugu vidū, uzzināt, ko sasnieguši klasesbiedri.

Skolā ir izveidojusies tradīcija, ka īpaši atceramies klases, kuras skolu beigušas pirms pieciem, desmit, piecpadsmit, divdesmit un divdesmit pieciem gadiem. Viņi tiek aicināti uz skatuves, kur piedalās dažādās spēlēs, kuru laikā var atcerēties savus skolas gadus. Absolventiem fotogrāfijās vajadzēja atpazīt savus klasesbiedrus un skolotājus, atcerēties neparastus gadījumus no skolas dzīves. 2006. gada absolventi atcerējās sporta stundu, kurā dejoja somu polku. Viņi spēja to nodejot arī tagad un izpelnījās milzīgas ovācijas.  Tiem, kuri beidza skolu pirms pieciem gadiem, bija iespēja pabūt “stundās” – latviešu valodā, ķīmijā, klases stundā.

Absolventus ar saviem priekšnesumiem priecēja mūsu skolas vokālie ansambļi, Jautro un atjautīgo  komanda “Yes”.

Ir patīkami, ka skolas absolventi neaizmirst savu skolu, nekāds attālums viņiem nav šķērslis (daudzi bija ieradušies pat no ārzemēm). Tas nozīmē, ka skola mūsu absolventiem ir sirdī un dvēselē uz visu mūžu.

Aktu zālē svētki noslēdzās ar skolas valsi, pēc kura absolventiem bija iespēja satikt savus skolotājus.

Informāciju sagatavoja direktores vietniece Regīna Urbanoviča

 

Absolventu vakars - 2016 (video)